В Україні можуть скасувати податки для деяких авто

0
201

В Україні можуть призупинити оподаткування пікапів. Міністерство оборони звернулося до Комітету Верховної Ради з проханням звільнити імпорт цих автомобілів за державним замовленням від сплати нульового мита та ПДВ. Це дасть змогу закупити більшу кількість необхідної для оборони країни техніки за мінімально можливою ціною.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформаційно-аналітичну групу “Автоконсалтинг”. Згідно з цією ж статтею, Міністерство оборони вже звернулося з відповідним листом до Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики. Голова комітету Данило Гетманцев направить запит до Міністерства фінансів, після чого депутати проголосують за зміни.

Якщо прохання Міноборони буде задоволено, воно зможе закупити більше пікапів для військових потреб зі знижкою 32%. За словами Дани Ярової, радника заступника міністра оборони, це поставить у рівні умови як волонтерські організації, так і автодилерів.

За словами заступника міністра Дани Ярової, раніше, коли волонтерська організація ввозила автомобіль, вона могла розмитнити його за нульовою ставкою мита та без ПДВ, якщо надавала лист від військової частини, в якій використовувався автомобіль. При цьому військова частина була зобов’язана поставити автомобіль на баланс.

З іншого боку, дилери, які імпортують такий самий автомобіль, повинні були б сплатити 12% мита та 20% ПДВ. Це збільшує вартість автомобіля на 35%, включаючи мультиплікатор. Ця різниця зникне, якщо Верховна Рада підтримає зміни в оподаткуванні контрактів Міноборони.

Крім того, Агентство оборонних закупівель планує проводити аукціони з нульовою очікуваною вартістю. Це дозволить ринку запропонувати обґрунтовану ціну, а Міноборони не буде надавати жодних вказівок щодо суми витрат.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!