Ілон Маск назвав головну загрозу для американської автомобільної промисловості

0
287
Ілон Маск назвав головну загрозу для автомобільної промисловості

Основною загрозою для автомобільній промисловості США є китайські автовиробники. Про це із посиланням на заяву Ілона Маска пишуть журналісти Reuters.

За словами мільярдера, протистояти напливу китайських електромобілів американські автовиробники не спроможні. Для боротьби з експансією китайського автопрому необхідно використати торговельні бар’єри.

Маск підкреслив, що виробники електрокарів, що працюють на ринку КНР, дуже конкурентоспроможні. Вони виробляють гідні продукти. У китайських виробників машин на електротязі є все необхідне, щоб досягти успіхів за межами материкового Китаю. Вони становлять загрозу для більшості автовиробників по всьому світу.

У МЗС КНР із цього приводу зазначили, що офіційному Пекіну нічого не відомо про позицію керівника Tesla. Водночас влада Китаю вважає, що ділове середовище має бути чесним, справедливим і відкритим.

В останній чверті минулого року Tesla поступилася лідерством за кількістю проданих автомобілів китайському концерну BYD. Це сталося вперше в історії. При цьому найбільш продаваним електрокаром в Європі за підсумками 2023 року виявився Model Y.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Пишу про товарні ринки, телекомунікації, блокчейн, банкінг, електрифікацію автопрому, інновації, венчурне інвестування та впровадження технологічних нововведень у різних галузях економіки.