Головна Новини Електромобілі активно наздоганяють машини з ДВЗ за важливим показником

Електромобілі активно наздоганяють машини з ДВЗ за важливим показником

0
332

Медіанний запас ходу електромобілів у 2023 році досяг значної позначки 430 км, що майже на 320 км більше порівняно з показником 2013 року, який становив лише 132 км. Це випливає з даних, наданих Агентством з охорони навколишнього середовища США (EPA). Порівняно з модельним роком 2022 року медіанний запас ходу збільшився на 21 км.

Найбільший запас ходу в 2023 демонструє ультралюксовий електромобіль Lucid Air Grand Touring, який може проїхати на одній зарядці до 830 км. Середньостатистичний водій у США проїжджає близько 60 км на день, що означає, що при середньому запасі ходу 430 км він зможе їздити на роботу і назад протягом більш ніж тижня без додаткової зарядки.

Зростання запасу ходу є ключовим фактором для широкого поширення електромобілів, зазначає Роббі ДеГрафф, аналітик з продуктів та споживчих поглядів у AutoPacific. Незважаючи на відносно короткі щоденні поїздки, «великі числа справді приваблюють», каже він.

Опитування AutoPacific серед 9553 респондентів показало, що багато американців стурбовані обмеженим запасом ходу електромобілів і можливістю зарядки. Майже половина опитаних, які не розглядають купівлю EV, висловили побоювання щодо втрати заряду та ризику виявитися далеко від станції зарядки. Це було другою за значимістю проблемою після занепокоєння вартістю заміни або ремонту батарей.

Більше чверті респондентів, які вже купили EV або розглядають таку можливість, вважають, що сучасні електромобілі мають достатній запас ходу для їх потреб. Однак третина тих, хто відмовляється від EV, вважають, що запас ходу на одній зарядці занадто малий.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.