Ілон Маск назвав країну з найнижчими продажами Tesla

0
83
Ілон Маск назвав країну з найнижчими продажами Tesla

Ілон Маск висловив невдоволення слабкими продажами електрокарів у Японії, яка продовжує залишатися одним із найбільших авторинків на планеті. Відповідна заява була зроблена мільярдером під час виступу на конференції, присвяченій підсумкам четвертого кварталу.

За даними Bloomberg, частка Tesla на авторинку Японії справді невелика. Маск хоче, щоб вона була порівнянна з неяпонськими автовиробниками на кшталт BMW і Mercedes-Benz. Домогтися цього Tesla поки що не може. Маск вважає, що основною причиною такого стану справ є «недостатня обізнаність» японських автомобілістів. Такого висновку він дійшов після обговорення проблеми низьких продажів зі своїми друзями з Японії.

Ілон Маск назвав країну з найнижчими продажами Tesla

Згідно з даними Асоціації імпортерів автомобілів у 2023 році в Японію було ввезено 22 890 електрокарів. У річному вираженні імпорт зріс на 60%. При цьому продажі Tesla зменшилися на 6,8%. Маск розраховував, що Японія стане для Tesla другим за величиною авторинком поза США.

Згідно з прогнозом Акідо Тойоди, який очолює Toyota Motor Corporation, частка електромобілів на японському авторинку навряд чи перевищить 30%. На його думку, покупці мають мати свободу вибору. Для її забезпечення пропозиції на ринку мають бути різноманітними.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!