Ілон Маск заявив про готовність спати на заводі заради випуску нової моделі Tesla

0
248
Ілон Маск заявив про готовність спати на заводі заради випуску нової моделі Tesla

Серійне виробництво нової моделі електрокара Tesla буде запущено на автозаводі у Техасі у другому півріччі наступного року. Заява про це була зроблена Ілоном Маском після оприлюднення прогнозу про уповільнення зростання продажів електромобілів у поточному році.

На прес-конференції мільярдер повідомив, що запустити серійну зборку нової моделі електромобіля компанії буде непросто. Для цього Tesla знадобляться нові революційні виробничі технології. За словами Маска, він звик із оптимізмом дивитися на строки. Тим часом поточний графік свідчить про те, що виробництво нової моделі електрокара буде запущено не раніше другої половини наступного року. Після цієї заяви вартість акцій Tesla знизилася на 6%.

Маск підкреслив, що працівникам зборочного підприємства у Техасі доведеться спати на виробничих лініях. Після запуску виробництва нової моделі Tesla планує розпочати будівництво нового автозаводу на території Мексики.

Компанія попередила, що у 2024 році всі зусилля будуть спрямовані на виведення на ринок нової моделі електромобіля. Через це темпи зростання продажів знизяться. На даний момент Tesla знаходиться між двома хвилями росту. Перша хвиля була викликана запуском виробництва Model 3 (2017 р.) та Model Y (2020 р.). Друга хвиля розпочнеться з випуску нової автомобільної платформи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!