В Україні хочуть знову заборонити бензин Євро-3 та Євро-4

0
300

В Україні можуть знову заборонити продаж бензину та дизельного палива екологічних стандартів Євро-3 та Євро-4. Міністерство енергетики вже розробило відповідну постанову.

У березні 2022 року Рада міністрів дозволила продаж в Україні моторного палива стандартів Євро-3 та Євро-4. Це було зроблено для стабілізації цін і запобігання дефіциту бензину та дизельного палива, який на той час назрівав через повномасштабне вторгнення російських окупаційних військ. Це був один із заходів, вжитих Урядом для стабілізації роздрібного ринку пального. І цей захід мав позитивні результати. По-перше, вдалося стабілізувати ціни на бензин і дизпаливо та ліквідувати дефіцит пального до червня 2022 року.

Спочатку стверджувалося, що до закінчення війни з російськими окупаційними військами в нашій країні дозволено продаж бензину і дизеля з екологічними стандартами Євро-3 і Євро-4. Однак зараз таке пальне намагаються знову заборонити, хоча війна з російськими окупаційними військами не закінчилася.

У Міністерстві енергетики вважають, що бензин і дизпаливо стандартів Євро-3 та Євро-4 не повинні продаватися в Україні, оскільки ситуація на ринку пального стабільна. Всі потреби держави, армії та інших споживачів у бензині та дизпаливі забезпечені.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!