Новий заводський дрегстер Mustang отримав 10 000-сильний двигун

0
106
Новий заводський дрегстер Mustang отримав 10 000-сильний двигун

Ford опублікував фото нового Mustang. Заводський дрегстер Dark House братиме участь у гоночних змаганнях Funny Car, що проводяться національною асоціацією NHRA. Новинка позиціонується автовиробником як найпотужніша дорожня версія Mustang.

Відповідно до умов Funny Car участь у заїздах можуть брати автомобілі з певними габаритами та 8,2-літровими двигунами, що працюють на нітрометані. Потужність встановленого у Dark Horse двигуна становить 10 000 к. с. На старті водій дрегстера зазнає перевантаження 6 G. Перші 402 метри автомобіль проїжджає менш ніж за 4 секунди. Фінішну лінію він перетинає на швидкості понад 500 км/год.

Технічні характеристики новинки компанією не розкриваються. Відомо, що цілісний кузов Dark Horse виготовлений із карбону. Акцент при розробці нового дрегстера був зроблений конструкторами Ford на аеродинаміці, оскільки саме вона має вирішальне значення на швидкостях понад 300 миль на годину.

До речі, компанія Toyota також бере участь у заїздах NHRA. На відміну від Mustang дрегова Supra схожа на серійну модель лише обводами кузова.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!