Тому водії транспортних засобів вагою до 4,5 тисячі кілограмів (а це більшість легкових авто) повинні вживати «розумні заходи», щоб запобігти падінню снігу або льоду з їхніх автомобілів на дорогу.

Порушення норми, що спричинило збитки або травми, може призвести до штрафу в розмірі до 50 доларів США (близько 1850 грн). За повторне порушення доведеться сплатити від 150 до 250 доларів.

У той же час, зміна не стосується великих транспортних засобів, таких як тягачі, оскільки, на думку законодавців, спроба вилізти на верх вантажівки, щоб її почистити, може бути ще небезпечнішою.

«Індустрія вантажівок у минулому виступала проти цих законопроектів, тому що для них небезпечно сідати на гору вантажівки. Чесно кажучи, це одна з тих речей: якщо ви хочете, щоб законопроект був ухвалений, іноді вам доведеться йти на компроміс», — сказав конгресмен Брюс Уайт.

Уайт зазначає, що дія закону можуть, зрештою, поширити і на вантажівки. Це станеться, якщо з’явиться більше способів збирання снігу та льоду з вантажівок.