Експерти виявили, що Tesla сильно перебільшила запас ходу Cybertruck

0
364

Ще у 2019 році Tesla пообіцяла, що тримоторний Cybertruck матиме запас ходу 800 км, а двомоторний – 480 км. На офіційній прем’єрі 30 листопада 2023 були надані нові показники запасу ходу: Cybertruck AWD, як стверджувалося, має запас ходу на 545 км, а Cyberbeast – 515 км, що далеко від обіцяних 800 км.

Всім відомо, що виробники озвучують дуже приблизні, а іноді надмірно оптимістичні оцінки того, що клієнти побачать насправді. Тепер, коли з’явилися перші Cybertruck, перші тести покажуть, яким є фактичний запас ходу Cybertruck. Кайл Коннер із Out of Spec Studios влаштував сесію тестування за участю п’яти Cybertruck. Одним із перших випробувань, які він та його команда провели, був уже знаменитий тест на запас ходу шосе (115 км/год), коли пікап розганявся від повної батареї до абсолютного нуля (до відключення).

Випробування почалося в далеко не ідеальних умовах, за температури 7 градусів за Цельсієм. Хоча це не мороз, очікувалося, що це позначиться на роботі акумулятора. Крім того, на результат вплинули шини All-Terrain, оскільки вони набагато менш ефективні, ніж всесезонні покришки, з якими було оцінено Cybertruck AWD. Однак Cybertruck не виправдав навіть найпесимістичніших очікувань.

Cybertruck AWD проїхав 409 км, перш ніж погасли прилади. Довідково: на початку випробувань Кайл Коннер очікував, що він проїде близько 480 км. Враховуючи, що більшість людей будуть використовувати Cybertruck при рекомендованому рівні заряду 20-80%, це означає, що вони можуть розраховувати на запас ходу в 240-260 км взимку, і це без вантажу, що буксирується. Нагадаємо, що в багатьох регіонах Північної Америки температура може опускатися набагато нижче за 7 градусів за Цельсієм.

Хоч би яким розчаровуючим це виглядало, деякі шанувальники Tesla, як і раніше, вважають результати багатообіцяючими. Багато хто сподівається, що Cybertruck повинен поводитися краще за більш високих температур і на всесезонних шинах. Крім того, при більшому трафіку (тест проводився вночі за майже повної відсутності руху) рекуперативне гальмування дозволить довше підтримувати заряд акумулятора.

Чи прийнятний запас ходу в 409 км шосе, можуть сказати тільки власники Cybertruck. Для більшості це навіть не має значення, якщо вони можуть похвалитися найкрутішим пікапом у світі. Зрештою, такий запас ходу означає 3-4 години їзди, чого більш ніж достатньо для більшості людей.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!