Головна Новини У системі безпеки електрокарів Tesla знайдено вразливість

У системі безпеки електрокарів Tesla знайдено вразливість

0
30

Вчені з Технічного університету Берліна виявили слабке місце в системі Tesla, яке дозволило їм проникнути в систему автопілота, повідомляє Der Spiegel.

Використовуючи спеціальний інструмент вартістю близько 600 євро, група з трьох експертів змогла отримати доступ до захищеної мікросхеми, що управляє автопілотом у автомобілях Tesla . Вони не тільки прочитали ключові компоненти системи та відновили її функціонування, але й завантажили відео, яке показує водію автомобіля Tesla .

Експерти, які оцінюють інтелектуальну власність Tesla , отриману таким чином, виступають не як хакери, а як фахівці у сфері інформаційної безпеки, які прагнуть виявити та повідомити про слабкі місця для підвищення захисту даних. За твердженням дослідників, такі проблеми можуть бути характерними для всіх машин Tesla , і вони вже поінформували компанію про знайдену вразливість.

Один з дослідників, Крістіан Верлінг , висловив здивування легкістю доступу до конфіденційної інформації Tesla і можливості відтворити значну частину автопілота, ґрунтуючись на вилучених даних. Наразі Tesla не прокоментувала ситуацію, а повна цінність інформації, викраденої внаслідок злому, все ще оцінюється.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.