Посвідчення водія нового зразка: хто повинен замінити старе посвідчення

0
652

Стрімкий розвиток технологій збільшив загрозу підробки, що ставить під сумнів автентичність документів. Тому для мінімізації ризику підробки документів необхідно впроваджувати додаткові заходи безпеки.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 1358 (набула чинності 26 грудня), влада має намір вдосконалити систему, додавши нові елементи захисту до посвідчень водія та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів. Ці заходи спрямовані на підвищення відповідальності та довіри до документів, пов’язаних з автотранспортом.

Вдосконалені документи будуть видаватися МВС і матимуть додаткові елементи захисту зі спеціальним маркуванням. Таке захисне покриття полегшує виявлення підробок.

Крім того, у правому нижньому куті бланка посвідчення з’явиться QR-код з посиланням на онлайн-сервіс Головного центру МВС. Це дає змогу верифікувати дані в сертифікаті, перевірити його дійсність в режимі онлайн та посилити захист від підробок.

Головний сервісний центр МВС активно працює над впровадженням нових елементів захисту для посвідчень водія та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів. Вдосконалені бланки будуть видані до 1 серпня 2024 року, що дозволить громадянам отримати нові документи з найсучаснішими заходами захисту. Слід зазначити, що раніше видані посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів залишатимуться дійсними до закінчення терміну їх дії, а заміна на нові не є обов’язковою, але може бути здійснена за бажанням громадянина.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.