У Lamborghini розповіли, чому перший електрмобіль компанії не буде седаном

0
39

Першим електромобіль Lamborghini буде серійна версія концепту Lanzador (на фото), яку планується випустити у 2028 році. Він відрізняється незвичайним типом кузова, який поєднує в собі риси купе, седана та кросовера. В інтерв’ю Autoblog директор Lamborghini з продажу Федеріко Фоскіні заявив, що, хоча в лінійці бренду було місце для седанів, компанія відмовилася від ідеї випустити електричну чотиридверку.

За словами Федеріко Фоскіні, малоперспективне майбутнє седанів стало зрозумілим керівництву Lamborghini ще на етапі розроблення Urus. Тоді компанія зробила вибір на користь кросовера, відмовившись від розвитку проєкту Estoque, тому що, за оцінками фірми, продаж седанів планомірно знижувався.

На низці ринків седани залишаються популярними. Фоскіні навів приклад Китай як одного з найбільших покупців машин в такому кузові, але заявив, що в цій країні седани купують, щоб користуватися послугами водіїв. Такий підхід не вкладався в імідж італійської фірми.

 

Тому перший електромобіль Lamborghini не став седаном, отримавши натомість незвичайне поєднання рис різних кузовів. За словами шеф-дизайнера бренду Міті Боркерта, Lanzador все ж таки ближче до суперкара з високою посадкою, ніж до звичайного кросоверу, оскільки при його розробленні художники орієнтувалися не на Urus, а в першу чергу на Huracan Sterrato. Водночас, на відміну від Huracan, електромобіль має повноцінний чотиримісний салон.

Яку саме силову установку отримає серійний Lanzador, наразі невідомо. Представлений влітку концепт укомплектували електромоторами сукупною віддачею 1360 сил, що значно більше, ніж, наприклад, у серійного флагмана Revuelto.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!