Volkswagen скоротить час розробки нових автомобілів до трьох років

0
64

До 2026 року Volkswagen хоче заробити ще 10 мільярдів євро, щоб значно розширити асортимент електромобілів. Щоб досягти цієї мети, компанія скорочує витрати, де це можливо.

Генеральний директор Томас Шефер нещодавно заявив, що німецькі автовиробники “більше не є конкурентоспроможними”. Вважається, що скорочення витрат може повернути автовиробника на правильний шлях.

Перше завдання – скоротити час розробки нових автомобілів з нинішніх 50 місяців до 36 місяців. У компанії стверджують, що трьох років достатньо, щоб вивести автомобіль на ринок “без шкоди для якості та безпеки”. Лише цей захід має призвести до економії понад 1 мільярд євро до кінця 2028 року.

Ще однією важливою зміною є значне скорочення кількості тестових автомобілів: кількість прототипів, вироблених протягом 36-місячного періоду розробки, зменшиться на 50 відсотків. За словами представників Volkswagen, це не матиме негативного впливу на якість. За оцінками, скорочення кількості прототипів дозволить заощадити 400 мільйонів євро на рік.

Інші заходи включають більш оптимізовану службу закупівель, покращене післяпродажне обслуговування і подальшу оптимізацію часу виробництва. Очікується, що ці три заходи дозволять заощадити 770 млн євро на рік.

Найбільш чутлива частина цього амбітного плану скорочення стосується того, що Volkswagen називає “соціально прийнятними скороченнями”: працівникам 1967 року народження і 1968 року народження з серйозними вродженими вадами буде запропоновано частковий вихід на пенсію.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!