Toyota випустила так багато автомобілів, що їх можна припаркувати на кожному кілометрі між Землею та Сонцем

0
96

Компанія Toyota – один з найвідоміших світових автовиробників, на машинах яких їздить практично вся земна куля. За багато десятиліть автомобілі цієї японської марки показали себе як дуже якісні та надійні, що стало одним із факторів найвищого попиту на них з боку покупців.

Напередодні «тойотівці» відзвітували про рекордні показники виробництва. За першу половину 2023 фінансового року японці змогли зібрати понад 5 мільйонів 500 тисяч машин (+12,8%), а загальна кількість вироблених автомобілів компанії за всю її історію перевищила позначку 300 мільйонів автомобілів.

Така величезна кількість машин, випущених компанією, означає, що з початку появи Toyota щорічно збирає в середньому по 3,4 мільйона авто.

Зрозуміти наскільки багато автомобілів зробила світ японська марка можна провівши цікаву аналогію. Як відомо, середня відстань від Землі до Сонця становить 150 мільйонів кілометрів.

З урахуванням кількості випущених машин, кожен кілометр цього шляху можна заповнити двома припаркованими «Тойотами» і в наступні роки їхня кількість лише зростатиме.

Згідно зі звітом Toyota, найпопулярнішою моделлю у її лінійці за всю історію залишається Corolla. З 1966 року тираж цього автомобіля становив 53 мільйони 399 тисяч екземплярів, тобто майже 18% від загальної кількості зібраних машин компанії з її відкриття.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!