Перший автомобіль Xiaomi виявився сильно схожим на Tesla

0
365

Прем’єра першого автомобіля китайського технологічного гіганта Xiaomi дедалі ближче. Передбачається, що машину покажуть уже протягом кількох тижнів. А поки що електромобіль «піднебесного» бренду періодично потрапляє в об’єктиви фотошпигунів.

Напередодні місцевий блогер “Electric Zhishi Operation Little Sister” опублікував кілька шпигунських знімків першого автомобіля Xiaomi, на яких машина здалася трохи схожа на свого головного конкурента – Tesla.


Зокрема, подібності між китайським електромобілем і американським Model 3 можна простежити по області ручок дверей, а також схожою конструкцією кузова.


Задня частина днища автомобіля Xiaomi має ту ж інтегровану технологію лиття під тиском, що використовується при виробництві кузовів Tesla Model Y, що дозволяє підвищити міцність кузова та безпеку автомобіля.


В іншому ж, включаючи дизайн передньої частини і корми, китайський електромобіль має унікальні особливості, що полягають у власних фарах і ліхтарях, які ззаду мають незвичайну увігнуту конструкцію, навіть крізь камуфляж, що непогано поєднується з невеликим спойлером на кришці багажника.


Автомобіль повинен надійти у продаж у 2024 році та отримати один електромотор, який у зв’язці з ємною батареєю забезпечить йому показник далекобійності близько 800 км. Пізніше у седана Xiaomi з’явиться високопродуктивна версія із двома двигунами, запас ходу якої знизиться до 700 кілометрів.

Ціни на машину, за чутками, варіюватимуться в межах 21-25 тисяч доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!