В Україні починають штрафувати водіїв електросамокатів

0
290

Останнім часом поліцейські масово зупиняють електросамокати для перевірки водійських прав. Поліцейські просять пред’явити свідоцтво про реєстрацію або посвідчення водія категорії А1. Вони також вимагають пройти тест на алкоголь.

За результатами перевірки складається постанова, яка штрафує водія за керування без техпаспорта або посвідчення водія категорії А1. Штраф за відсутність реєстраційного документа становить 850 гривень, а за відсутність посвідчення водія – 3400 гривень.

Крім того, водієві пропонують пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння. Якщо водій відмовляється, складається протокол про відмову від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння. Накладається штраф у розмірі 17 000 гривень і позбавляється права керування будь-якими транспортними засобами на один рік.

Однак, згідно з чинним українським законодавством, електросамокати потужністю до 3 кВт не належать до категорії “механічних” транспортних засобів. Тому водії таких немеханічних транспортних засобів не зобов’язані отримувати реєстраційні документи та посвідчення водія категорії А1. Так само водії таких моторизованих скутерів не можуть бути притягнуті до відповідальності за відмову від проходження тесту на стан алкогольного сп’яніння.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!