Porsche достроково завершить продаж Macan: деталі

0
100

Компанія Porsche зобов’язана призупинити продаж свого кросовера Macan в Європі до липня 2024 року. Це пов’язано з тим, що компанія не може відповідати новим вимогам ЄС щодо кібербезпеки, повідомляє Automotive News.

Згідно з новими правилами, запровадженими Всесвітнім форумом гармонізації правил у галузі автомобільного транспорту (WP.29) при Європейській економічній комісії ООН (ЄЕК ООН) , за порушення цих норм передбачено штраф для виробника у розмірі 30 тисяч євро (близько 3 мільйонів рублів) за кожен проданий автомобіль.

Ці правила вводять строгі обмеження на кіберуразливість автомобілів, починаючи від дизайну та виробництва, закінчуючи експлуатацією. Усі виробники повинні пройти сертифікацію за новим стандартом до 1 липня 2024 року та сертифікувати свої продукти.

У Porsche вважали сертифікацію моделі Macan економічно недоцільною, тому її буде виключено з продажу в ЄС. Тим не менш, виробництво Macanтриватиме в Лейпцигу принаймні до 2025 року для експортних ринків.

Припинення продажів Macan у ЄС завдає значного удару по бізнесу Porsche, оскільки цей кросовер є найпопулярнішим автомобілем марки у регіоні. За даними JATO Dynamics, за неповний 2023 рік у Європі було продано 20 117 примірників Porsche Macan< a i=8>.

Наступного року Porsche планує представити нову модель Macan , яка буде повністю електричною та відповідає новим стандартам кібербезпеки ЄС.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!