Водіям нагадали про штраф за номерні знаки, який можна отримати через негоду

1
199

Українці, які володіють автомобілем, повинні знати, що взимку їх можуть оштрафувати за номерні знаки.

Взимку через несприятливі погодні умови збільшується кількість дорожньо-транспортних пригод. Однак водії все одно можуть бути оштрафовані за номерні знаки взимку.

Зазначається, що багато водіїв не вважають це правопорушенням і можуть бути покарані. Патрульні можуть зупиняти на дорозі автомобілі з брудними номерами.

Повідомляється, що в такій ситуації може опинитися будь-хто взимку, коли тане сніг і використовуються спеціальні суміші для боротьби з ожеледицею.

Штрафи за такі правопорушення значно зросли. Якщо правопорушення скоєно вперше, на водія накладається штраф у розмірі 1190 гривень (стаття 121-3, частина 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Юристи зазначають, що якщо номерний знак забруднений, водієві забороняється керувати транспортним засобом, якщо символ на номерному знаку не може бути чітко ідентифікований з відстані 20 метрів, відповідно до Закону про дорожній рух 2.9.c.

Слід зазначити, що штраф може бути накладений навіть у тому випадку, якщо на номерному знаку розбірливо читається лише одна літера, а інші літери видно чітко.

Однак єдиною підставою для накладення штрафу є фото- або відеозйомка номерного знака, зроблена інспектором з відстані 20 метрів, на якій номерний знак не видно. Слід пам’ятати, що крім візуального огляду проводяться спеціальні вимірювання.

Якщо водія транспортного засобу з такою проблемою зупинили, адвокат радить водієві негайно очистити і протерти номерний знак. І попросити інспектора пред’явити фото- або відеодокази того, що ваш транспортний засіб експлуатується з номерним знаком, який не читається на відстані 20 метрів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!