Новини

Ціна автогазу та бензину в Україні може зрівнятися: деталі

Share
До такого несподіваного результату може призвести до вирівнювання акцизів для різних видів палива.

Український парламент розглядає можливість значного підвищення акцизів на скраплений газ за ініціативою деяких народних обранців. На думку інсайдерів, акциз може зрости з 42 до 169 євро за тисячу літрів. Ця ідея отримала підтримку від голови Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева, який вважає навіть цей підвищений рівень акцизу недостатнім. Він висловив бажання подальшого підвищення акцизів у майбутньому.

Відповідна заява пролунала під час засідання парламентського комітету 15 листопада. Пропозиція викликала різні реакції серед експертів та громадськості. Директор Консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн, підтримує рішення народних обранців, про що він розповів у коментарі виданню НВ.

Пропонований акциз на двадцять відсотків нижчий за той, що стосується бензину. Логіка такого рішення полягає в тому, що енергетична цінність автогазу менша, а витрата більша, приблизно на двадцять відсотків порівняно з бензином. Нещодавно Україна мала один із найнижчих акцизів на скраплений газ. Ця стратегія була запроваджена п’ятнадцять років тому з метою популяризації цього виду палива серед населення, коли воно ще не було популярне серед українців.

Цей досвід був запозичений з Європи, і незабаром поставлених цілей було досягнуто. Україна стала світовим лідером із використання автогазу для транспорту. Наприклад, 2021 року приблизно одна третина всіх заправлених автомобілів користувалася автогазом. Україна потрапила до п’ятірки країн із найбільшим попитом на це паливо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: пальне

Останні записи

Першими електромобілями BMW Neue Klasse будуть кросовер та седан розміром з 3 Series

Однією з перших двох моделей наступного покоління електромобілів BMW, які отримали назву "Neue Klasse" на…

08.05.2024

Audi оголосила нові технічні подробиці Q6 e-tron

Компанія Audi повідомила, що при проєктуванні батареї для платформи PPE, інженери віддавали пріорітет не лише…

08.05.2024

Volkswagen представив новий автокемпер із підйомним дахом на базі T7 Multivan

Компанія Volkswagen представила новий кемпер California. Новинка побудована на платформі T7 Multivan. Для автомобіля підготували…

08.05.2024

Нові Bentley оснастять 750-сильною гібридною установкою

Компанія Bentley замінить двигун W12 на потужну гібридну установку на базі V8. Система Ultra Performance…

08.05.2024

Топ-4: позашляховики з пробігом за ціною бюджетного седана

Експерти назвали чотири позашляховики, які в даний час коштують в районі 1 млн гривень. Причому…

08.05.2024

Прощай, W12: представлений двигун, який відповідатиме за майбутнє марки Bentley

Bentley оголошує про епохальну зміну у своїх автомобілях: знаменитий 6,0-літровий двигун W12 йде на спокій, поступаючись місцем новітньому…

08.05.2024