Головна Новини Електромобілі продовжують захоплювати світовий авторинок

Електромобілі продовжують захоплювати світовий авторинок

Світовий продаж електромобілів досяг нового рекорду в листопаді 2023 року

0
242

За підсумками листопада 2023 року світові продажі акумуляторних електромобілів (BEV) і гібридів (PHEV), що підключаються, зросли на 20% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Зазначається, що сильне зростання продажів таких авто в Північній Америці та Китаї компенсувало зниження продажів у Європі. Згідно зі статистичними даними Rho Motion, продаж акумуляторних електромобілів і гібридів, що підключаються, минулого місяця досягли нового місячного рекорду в 1,4 мільйона одиниць у порівнянні з 1,1 мільйона у листопаді 2022 року.

У листопаді 2023 року в світі на частку BEV припало 70% продажів даного сегменту, а на PHEV — залишилися 30%. У Китаїпродаж акумуляторних електромобілів і гібридів, що підключаються, зросли на 25%, а в США і Канаді — на 43%, в той час як у Європі продажу таких авто впали на 3% у порівнянні з тим же місяцем 2022 року.

Аналітики вважають, що падіння продажів BEV і PHEV в. Європі відбиває гарне завершення 2022 року, оскільки німці намагалися купити електромобілі до того, як почалося скорочення державних субсидій.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.