Honda та General Motors передумали разом випускати бюджетні електромобілі

0
68

Автомобільний гігант Honda та концерн General Motors відмовилися від спільного проекту з випуску бюджетних електромобілів. Про це повідомив генеральний директор японського автовиробника Тосіхіро Мібе. Раптове рішення, за словами топ-менеджера, пов’язане зі змінами в бізнес-середовищі.

Минулого року обидва автомобільні бренди уклали угоду, в рамках якої збиралися готувати недорогі електрокари. Їх тираж до 2027 року мав скласти мільйони екземплярів.

Дует вже співпрацював у минулому, коли було створено кросовер Prologue, в основу якого лягла платформа GM Ultium та були використані інші технології американського автогіганта. Крім того, цю ж архітектуру задіяли під час створення моделі Acura ZDX.

Але, як заявив глава «Хонди» в інтерв’ю Bloomberg Television, обидва автовиробники вирішили рухатися вперед незалежно один від одного:

«Вивчивши всі за та проти протягом року, ми вирішили, що реалізувати це як бізнес буде дуже складно. Тому зараз ми закінчуємо розробку доступного електромобіля. Проект скасовано».

Honda та GM сподівалися, що їхня спільна робота над доступними електромобілями дасть їм перевагу перед гігантами сегменту електрокарів, такими як Tesla та кількома китайськими компаніями.

За однією з версій, відмова від проекту була пов’язана з вартістю та низькою дальністю ходу потенційних нових електричних моделей, які збиралися випустити найближчими роками.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!