Polestar 4 отримав нагороду “Автомобільний дизайн року” за версією Car Design News

0
51

Модель Polestar 4 отримала нагороду Car Design News “Дизайн серійного автомобіля 2023 року “, одну з найпрестижніших премій у галузі дизайну. До оголошеної на церемонії вручення премії Car Design News Peoples Awards приєдналися ще дві інші автомобільні номінації, включаючи «Дизайн концепт-кара року» та нагороду «За вислугу років» .

Премії Car Design News відрізняються від більшості нагород у галузі дизайну, оскільки їх обирає комісія з 16 провідних дизайнерів найвідоміших студій світу. Цього року до складу журі увійшли такі імена, як Массімо Фрасселла , директор з дизайну Jaguar Land Rover , та Ліза Рівз , керівник відділу дизайну інтер’єрів Volvo Cars, які разом із шановним журі обирали гідних переможців.

Модель Polestar посіла перше місце в шорт-листі з 10 автомобілів, випередивши високу оцінку Kia EV9, Volvo EX30 і Jeep Avenger. Також слід зазначити чотири китайські моделі у списку топ-10, який залишили лише трьох європейських виробників у конкуренції. Джеймс Маклахлан , редактор журналу Car Design News , розповів про перемогу компанії Polestar: “4 був явним фаворитом серед колег-суддів-дизайнерів, отримавши найбільшу кількість голосів”.

Премії “Дизайн концепт-кара року” був удостоєний концепт Dacia Manifesto. Це особливо вражаючий результат з огляду на те, що це перший концептуальний автомобіль румунського бренду, який очолив комплексну революцію в дизайні дорожніх моделей. У шорт-лист концептів також увійшли Citroen Oli і Mercedes Vision One-Eleven , і на відміну від класу серійних автомобілів, вісім з десяти моделей, що включені в шорт-лист, були представлені європейськими брендами, а решта дві — із США.

Ед Велберн, перший керівник General Motors Design , був удостоєний премії «За вислугу років» . Гай Берд , редактор журналу Car Design Review X , так сказав про нагороду Велберна : «Ед – воістину особливий лауреат нашої 10-ї премії за визначні заслуги. Він став першим афроамериканцем, який працював у конструкторському відділі General Motors, і протягом своєї 44-річної кар’єри в GM долав стелю за стелею».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!