Поліція попереджає про нові штрафи для водіїв в Україні

0
69

Адвокат Віктор Мазур висловив свою думку щодо нового законопроекту №8369 у своєму Instagram. Законопроект, який наразі обговорюється у Верховній Раді України, стосується автомобілістів.

Законопроект № 8369, який наразі обговорюється у Верховній Раді України, пропонує зобов’язати власників транспортних засобів вагою до 3,5 тонн використовувати зимові або всесезонні шини з 1 листопада по 31 березня. Для транспортних засобів вагою понад 3,5 тонни використання зимових шин також є обов’язковим.

Відповідно до законопроекту, за керування транспортним засобом з літніми шинами взимку буде накладатися штраф у розмірі 340 грн. Наразі в Україні не існує чіткого правового регулювання щодо обов’язковості використання сезонних шин, і поправки мають на меті заповнити цей правовий вакуум.

Розробники законопроекту стверджують, що нові правила необхідні, оскільки більшість дорожньо-транспортних пригод відбувається взимку. Вони також вказують на те, що подібні правила існують у країнах ЄС, де відсутність зимових шин вважається серйозним порушенням правил дорожнього руху.

Представники законодавчої ініціативи підкреслюють, що використання літніх шин взимку становить серйозну загрозу для безпеки дорожнього руху водіїв і пішоходів. Запровадження штрафів має на меті підвищити загальну безпеку на дорогах країни.

За використання літніх шин у зимовий період порушники цього правила будуть оштрафовані на 340 бат. Це, звичайно, тільки в тому випадку, якщо законопроект буде прийнятий.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!