Mitsubishi Pajero отримав новий статус

0
401

Компанія Mitsubishi оголосила, що перше покоління Pajero було обрано Залом автомобільної слави Японії як один з історичних автомобілів за видатний внесок в історію японського автомобілебудування.

Перший Pajero був випущений у 1982 році як повноцінний позашляховий автомобіль з повним приводом, що поєднував у собі відмінну керованість на бездоріжжі із простотою використання легкового автомобіля. Він користувався підтримкою незліченної кількості клієнтів і зайняв міцну позицію як один з лідерів ринку автомобілів для відпочинку та повнопривідних автомобілів у Японії.

Загалом було вироблено 3,25 млн автомобілів Pajero всіх чотирьох поколінь, доки виробництво не було припинено у 2021 році. Він був експортований до більш ніж 170 країн і любимо шанувальниками по всьому світу. У Японії Pajero став однією із знакових моделей Mitsubishi, додавши в лінійку такі моделі, як кей-кар Pajero Mini у 1994 році, компактний позашляховик Pajero Junior у 1995 році та компактний позашляховик Pajero iO у 1998 році.

На арені автоспорту Pajero вперше брав участь у ралі Дакар, яке має репутацію найскладнішого ралі-рейду у світі, починаючи з 1983 року, та здобув абсолютну перемогу у 1985 році, першу в історії японського автомобіля.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!