Реєстрація розмитненого авто: у сервіс-центрі МВС дали інструкцію

0
57

Міністерство внутрішніх справ України вирішило поінформувати громадян України про те, як зареєструвати вживані транспортні засоби, ввезені з-за кордону. Інструкцію було оприлюднено на Telegram-каналі Головного сервісного центру МВС України.

Власники таких транспортних засобів повинні спочатку пройти процедуру розмитнення.

Після цього вони повинні звернутися до Спеціалізованої служби МВС, яка огляне транспортний засіб і зробить відповідні висновки.

Після цього до сервісного центру МВС необхідно подати такі документи:

  • Паспорт;
  • Ідентифікаційний код;
  • документ, що підтверджує законність придбання транспортного засобу, отримання, вивезення, митного оформлення транспортного засобу;
  • Реєстраційний або документ, що до нього дорівнює іноземній державі;
  • Сертифікат відповідності;
  • Експертний висновок.

Також власникам авто нагадали, що за першої реєстрації легкового автомобіля слід сплатити збір на обов’язкове державне пенсійне страхування.

До речі, кілька місяців тому МВС підвищило вартість державної реєстрації транспортних засобів відповідно до зростання цін на бланкову продукцію.

Вартість комплексної послуги з реєстрації або перереєстрації транспортного засобу включає кілька платежів, у тому числі бланк свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Нові партії бланкової продукції отримали найвищу вартість. Якщо до подорожчання вартість бланка становила 312 грн, то після подорожчання необхідно сплатити 405 грн.

Водночас ціна на електронні свідоцтва про реєстрацію (віртуальні техпаспорти, які відображаються в додатку Dia та в електронному кабінеті водія) не зросла.

Однак слід пам’ятати, що такі електронні документи на транспортні засоби дійсні лише на території України.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!