Стосується всіх водіїв: Верховна Рада поспішає запровадити нові штрафи на осінь і зиму

0
361

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 8369 “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безпеки дорожнього руху”.

Під цю категорію підпадає експлуатація транспортного засобу без шин відповідного типу в період з 1 листопада по 31 березня, а також використання шин, які не відповідають встановленим стандартам і технічним умовам. Порушення тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 340 гривень за 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, законопроектом пропонується встановити наступні правила

З 1 листопада по 31 березня транспортні засоби з максимальною технічно дозволеною масою до 3,5 тонни повинні бути взуті в зимові або всесезонні шини на всіх колесах, щоб бути допущеними до руху дорогами.

Для транспортних засобів з максимальною дозволеною масою понад 3,5 тонни зимові шини повинні бути встановлені на всіх колесах, щоб брати участь у дорожньому русі протягом того ж сезонного періоду.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування. Ініціатива спрямована на підвищення безпеки дорожнього руху, особливо взимку, та забезпечення належного оснащення транспортних засобів для експлуатації в складних погодних умовах. Це має важливе значення для зменшення кількості ДТП та підвищення загальної безпеки на українських дорогах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!