Екологічний стандарт Євро 7 не знищить автомобільну промисловість

0
247

Європейська влада пом’якшила норми Євро-7, які діятимуть до повної заборони автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння.

Європейський парламент підтримав пом’якшення стандартів Євро-7, повідомляє Укравтопром.

Згідно з цією версією, рівні викидів для легкових автомобілів залишаться на рівні останніх стандартів Євро-6. Однак для виробників вантажівок стандарти будуть знижені. Крім того, нові стандарти вперше встановлюють обмеження на викиди твердих частинок від гальм і шин.

Таким чином, для легкових автомобілів та мікроавтобусів чинні норми викидів Євро-6 залишатимуться чинними до 1 липня 2030 року. Після цієї дати автовиробники ЄС будуть зобов’язані випускати транспортні засоби, які взагалі не мають шкідливих викидів.

Однак для затвердження цих стандартів необхідне голосування Європейського парламенту. Ймовірно, це відбудеться на початку наступного року.

Нові стандарти Євро-7 також передбачатимуть екологічний паспорт транспортного засобу, який міститиме інформацію про витрату палива, стан акумулятора, граничні норми викидів та результати регулярних технічних оглядів.

Крім того, будуть розширені вимоги до терміну служби транспортних засобів, двигунів і систем контролю забруднення. Для малих виробників транспортних засобів діятимуть власні правила.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!