Штрафи до 34 000 грн: Lada готує нові покарання для водіїв

0
596

Верховна Рада України розглядає новий законопроект № 9564, який передбачає нові штрафи для водіїв, які порушують правила дорожнього руху. Новий законопроект передбачає штрафи для власників гучних транспортних засобів.

За словами експертів, новий законопроект пропонує штрафувати водіїв, які володіють транспортними засобами, що перевищують допустимий рівень шуму за місцем проживання.

Які розміри штрафів за таке правопорушення?

  • Перший раз: 17 000 гривень;
  • За повторне порушення – 34 000 грн, з можливістю позбавлення прав на строк до шести місяців.
  • При цьому, за перше таке правопорушення справу про правопорушення розглядає поліція; за друге і наступні правопорушення – суд; за третє і наступні правопорушення – суд; за четверте і наступні правопорушення – суд.

Якщо документ буде прийнятий і набуде чинності, водіїв штрафуватимуть лише за перевищення допустимого рівня шуму в межах населеного пункту. За межами муніципалітету ці правила не діятимуть.

Впровадження цього законопроекту має сенс, оскільки багато громадян бояться звуку автомобільних двигунів, оскільки він нагадує звук пострілів.

Причиною того, що автомобілі можуть бути такими гучними, є тюнінг і зміна об’єму двигуна, які зараз поширені серед деяких водіїв.

Ці зміни стосуються і мотоциклів, звук яких також лякає військових і громадськість.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!