Власник Tesla випадково виявив «страшні» тріщини у кузові свого кросовера

0
68

У травні цього року власник кросовера Tesla Model Y Нізар Камель прочитав у пресі про те, що деякі автомобілі “Тесла”, збудовані на новому заводі компанії в Остіні (штат Техас), можуть доставлятися покупцям без кришок бачка з гальмівною рідиною.

Чоловік відразу відкрив передній багажник своєї машини, і переконався, що в його автомобілі кришка опинилася на місці. Втім, радість швидко змінилася розпачом, адже Нізар помітив тріщини, що виглядають дуже неприємно, в алюмінієвому кузові Tesla.


За словами власника Model Y, він відразу звернувся до компанії, щоб його машину перевірили фахівці з обслуговування, але не зміг привезти машину на перевірку через сімейні обставини.

Коли в Tesla все ж таки змогли оглянути автомобіль, її фахівці заявили, що тріщини ніяк не позначаються на безпеці експлуатації автомобіля і відмовилися виправляти відвертий шлюб.

Тепер власник Model Y, який стверджує, що ніколи не потрапляв у ДТП цією машиною, намагається уникати великих нерівностей і вибоїн на дорозі, щоб тріщини не розповзлися далі по кузову.


Щоб вирішити проблему, чоловікові довелося оприлюднити її. Він опублікував відповідну посаду у соцмережах, продемонструвавши, що тріщина в алюмінієвому сплаві настільки велика, що через неї проглядається світло. Втім, поки що Tesla ніяк не відреагувала на цей «крик про допомогу».

Нагадаємо, підприємство Tesla в Остіні під назвою «Giga Texas» виробляє Model Y дещо інакше, ніж решта автомобілів бренду.

Передню та задню частини кузова електричного кросовера там відливають спеціальним апаратом як єдине ціле, що скорочує кількість зварних швів, спрощує виробництво та знижує вагу автомобіля. Таким чином, кожна тріщина у цій конструкції може ставити під загрозу структурну цілісність усієї машини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!