Новини

Водіям варто запастись не паливом, а терпінням: експерт здивував прогнозом цін на бензин

Share

На світових ринках почалося зниження цін на нафту, що, безперечно, вплине на український ринок палива. Цей процес, за словами аналітика Олександра Сиренка з компанії «Нафторинок», вже почав впливати на ціни на пальне в Україні.

“Дивіться, у нас вже починають знижуватися ціни на паливо, і це дуже обнадійливий сигнал” , – зазначає Сіренко.

Він наводить приклад: 4 жовтня на заправці «Avantage 7» ціни на 95-й бензин були на 60 копійок нижчими, ніж у інших мереж. Фахівець вважає, що це свідчить, що вартість нафти знову стійко знижується.

Проте не варто розраховувати на різке зниження цін на пальне вже найближчим часом. На думку Сиренка, великі гравці на ринку пального утримуватимуть роздрібні ціни на поточному рівні.

Останні три дні показали, що якщо заправки закуповують паливо за нижчими цінами, то це може позначитися на оптових цінах наступного тижня. Але роздрібні ціни залишаться незмінними» , — наголошує аналітик.

Отже, чи можна очікувати на дефіцит палива в зимовий період? За словами міністра енергетики Германа Галущенка, немає підстав для занепокоєння.

«Щодо палива на АЗС, то на даний момент дефіциту не передбачається. Ми продовжимо працювати над тим, щоб уникнути його виникнення. Багато експертів стверджують, що значного зростання цін не очікується. Тож ціни залишаться стабільними. Важливо забезпечити надійний ресурс» , – запевнив міністр енергетики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Irmscher зробив зухвалий “спортивний” мікроавтобус Opel Vivaro

Ательє Irmscher випустило зухвалий "спортивний" мікроавтобус Opel Vivaro. Німецьке ательє Irmscher, яке спеціалізується на доробці…

12.05.2024

Volkswagen збирається випустити новий пікап

Останнім часом активізувалися чутки про відновлення Volkswagen робіт над створенням пікапа Tarok. Ця модель, представлена ​​як концепт на Автосалоні…

12.05.2024

Сім причин, чому не варто купувати автомобіль із варіатором

Які складнощі можуть виникнути із варіатором. Популяризація варіаторів пояснюється тим, що такий тип трансмісії дешевший…

12.05.2024

Мотор Toyota вибухнув на пробігу 800 км: ремонт машини обійдеться власнику дорожче за покупку нової

Всім відомо, що автомобілі Toyota дуже надійні, але навіть вони не застраховані від поломок, спричинених…

12.05.2024

Названо преміальні автомобілі з найнижчими витратами на техобслуговування

Преміальні автомобілі пропонують набагато більш високий рівень якості інтер'єру та передові технології, ніж машини з…

12.05.2024

Опубліковано фото загадкової версії Dacia

Новий бюджетний кросовер Dacia Duster третього покоління вже повністю розсекретили офіційно та показали на фото, більше…

11.05.2024