Водіям варто запастись не паливом, а терпінням: експерт здивував прогнозом цін на бензин

0
130

На світових ринках почалося зниження цін на нафту, що, безперечно, вплине на український ринок палива. Цей процес, за словами аналітика Олександра Сиренка з компанії «Нафторинок», вже почав впливати на ціни на пальне в Україні.

“Дивіться, у нас вже починають знижуватися ціни на паливо, і це дуже обнадійливий сигнал” , – зазначає Сіренко.

Він наводить приклад: 4 жовтня на заправці «Avantage 7» ціни на 95-й бензин були на 60 копійок нижчими, ніж у інших мереж. Фахівець вважає, що це свідчить, що вартість нафти знову стійко знижується.

Проте не варто розраховувати на різке зниження цін на пальне вже найближчим часом. На думку Сиренка, великі гравці на ринку пального утримуватимуть роздрібні ціни на поточному рівні.

Останні три дні показали, що якщо заправки закуповують паливо за нижчими цінами, то це може позначитися на оптових цінах наступного тижня. Але роздрібні ціни залишаться незмінними» , — наголошує аналітик.

Отже, чи можна очікувати на дефіцит палива в зимовий період? За словами міністра енергетики Германа Галущенка, немає підстав для занепокоєння.

«Щодо палива на АЗС, то на даний момент дефіциту не передбачається. Ми продовжимо працювати над тим, щоб уникнути його виникнення. Багато експертів стверджують, що значного зростання цін не очікується. Тож ціни залишаться стабільними. Важливо забезпечити надійний ресурс» , – запевнив міністр енергетики.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!