Lexus RZ виявився найпопулярнішим електромобілем у Google у 47 країнах

0
267

Дослідники Gridserve проаналізували інтернет-запити користувачів по всьому світу та з’ясували, які електромобілі викликають найбільший інтерес. І хоча глобальним лідером залишається Tesla, велику популярність несподівано здобув Lexus RZ. Він посів перше місце у 47 країнах, пише Carscoops.

У вибірку потрапили 317 моделей та пошукові запити із 200 країн. Як референсну систему взяли Google.

Першу трійку моделей за популярністю склали Tesla Model 3 (19,99 мільйона запитів за 2022 рік), Kia EV6 (15,82 мільйона) та Tesla Model Y (13,91 мільйона). Далі розташувалися Ioniq 5, Tesla Model S, Porsche Taycan, Tesla Model X, Polestar 2, Lexus RZ (7,2 млн запитів) та BMW i4.

Найпопулярніша модель залежить від країни. Інформацію про Tesla Model 3 найчастіше шукали у розвинених країнах: США, Німеччині, Великій Британії, Франції, Італії, Іспанії. Індійці віддавали перевагу своєму недорогому Tata Nexon. У Бразилії лідером виявився Porsche Taycan, у Канаді та Нідерландах – Kia EV6, в Індонезії – Wuling Air EV.

У США у 41 штаті найбільший інтерес викликала Tesla Model 3. Проте в окремих регіонах у пріоритеті опинилися, зокрема, Rivian R1T, Cadillac Lyriq, Kia EV6 та Ioniq 5.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!