Shell відкрила найбільшу у світі зарядну станцію для електромобілів

0
181

Паливний концерн Shell та китайський виробник електромобілів BYD оголосили про відкриття найбільшої у світі зарядної станції для електромобілів. Одночасно на ній зможуть поповнювати енергозапас 258 автомобілів.

Величезна зарядна станція Shell Recharge відкрилася неподалік аеропорту китайського міста Шеньчжень, де розташована штаб-квартира BYD. Крім точок заряджання, станція має в своєму розпорядженні магазини, кафе, торгові автомати та кімнати відпочинку для власників електромобілів.

За даними Shell, вже на етапі пробної експлуатації станція обслуговувала понад 3300 електромобілів на день. Не виключено, що в майбутньому пропускну здатність об’єкта буде збільшено.

Щоб не посилювати навантаження на місцеві електромережі, Shell Recharge забезпечили можливість генерувати електрику самостійно. Розміщені на території сонячні панелі здатні виробляти до 300 тисяч кВт*год енергії з відновлюваних джерел на рік.

Наразі Shell має в своєму розпорядженні мережу з 40 тисяч зарядних станцій для електромобілів по всьому світу (приблизно 25 тисяч з них знаходяться в Китаї). До 2030 року паливний концерн розраховує довести їхню кількість до 200 тисяч.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!