Tesla Model Y знову стала найбільш продаваним автомобілем Європи

0
195

Компанія Tesla змогла продати в європейських країнах за останній місяць літа 19 725 екземплярів електрокросовера Model Y. Як пише Automotive News з посиланням на дані Dataforce, це робить електромобіль найпопулярнішою моделлю в Європі за підсумками не лише серпня, а й восьми місяців 2023 року.

Серпневий результат Tesla Model Y перевищує показники минулого року на 189%. Загалом із січня по серпень європейці купили понад 151 тисячу таких кросоверів.

Тим самим Model Y перевершила за популярністю значно доступнішу Dacia Sandero, яка поступилася електрокросоверу приблизно 3 тисячі машин. VW T-Roc, який посів третє місце, показав результат 138 тисяч. За підсумками восьми місяців рік до року, затребуваність Model Y в Європі зросла майже втричі. Зростання продажу, хай і дещо менше, демонструють й інші популярні в ЄС моделі: за підрахунками Dataforce, серед 17 бестселерів деякий спад показав лише Peugeot 208.

Зазначається, що наведені дані поки що вважаються попередніми, але їх уточнення навряд чи призведе до серйозних змін. Також, якщо популярність Tesla Model Y утримається на цьому рівні ще кілька місяців, електромобіль може стати в Європі бестселером року. Згідно з офіційним сайтом компанії, купити Model Y у Німеччині можна за 44 890 євро.

Навесні Tesla Model Y встигла заслужити більш гучний титул, ставши за підсумками I кварталу 2023 року найпопулярнішим автомобілем у світі. Друге та третє місця залишилися за моделями Toyota – кросовером RAV4 та седаном Corolla відповідно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!