Tesla Model Y знову стала найбільш продаваним автомобілем у світі

0
108

Tesla Model Y продовжує свою тріумфальну ходу в Європі, зміцнюючи свої позиції найбільш продаваного автомобіля вже п’ятий місяць поспіль цього року.

Лише в серпні Tesla повідомила про рекордний продаж 19 725 Model Y, що на 189% більше, ніж за той самий місяць минулого року.

Експерти галузі прогнозують, що ця тенденція до зростання збережеться і у вересні, що потенційно зробить Model Y найбільш продаваним автомобілем за весь квартал.

Якщо розглядати сукупні продажі за перші вісім місяців цього року, то Model Y стає найбільш продаваним автомобілем в Європі. З січня по серпень було продано загалом 151 191 Model Y, що випередило популярний Dacia Sandero, продажі якого за той самий період склали 148 080 одиниць. За ним слідує Volkswagen T-Roc, який посів третю позицію з результатом 138 302 проданих авто в Європі.

Цього року в Європі спостерігається стійке зростання продажів нових автомобілів, причому багато лідерів ринку відчули значні сплески попиту. Зокрема, продажі VW ID.4 зросли на 82,7%, а Dacia Jogger продемонстрував вражаюче зростання на 79,6%.

Очікується, що сплеск продажів Tesla Model Y продовжиться, особливо зважаючи на те, що компанія історично демонструє найвищі продажі в останній місяць кожного фінансового кварталу. Глобальні позиції Tesla зміцнилися, і в першому кварталі 2023 року виробник обігнав Toyota за обсягом продажів автомобілів.

Крім того, Китай став найбільшим ринком збуту Tesla цього року, що суттєво вплинуло на присутність Model Y у списку найбільш продаваних автомобілів у світі. Лише за перший квартал цього року Tesla повідомила про продаж 267 171 автомобіля Model Y, причому значна частина з них (94 469 одиниць) була продана в Китаї, що свідчить про зростаючу глобальну привабливість Model Y.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!