В Україні розгортається новий автомобільний скандал

0
1953
Один з імпортерів продав зі знижкою тисячі авто, що не пройшли обов’язкову сертифікацію. Незаконну схему виявили німці. Тепер автомобілі поза законом і, фактично, мають бути зняті з реєстрації.

Про новенький автомобіль Роман мріяв не один рік, коли ж у салоні оголосили про розпродаж новеньких універсалів, часу не гаяв. І ось він ще пахне новою фарбою. Акційні машини, на які була майже 50% знижка розлетілися як гарячі пиріжки. Поки вони їхали до дилерського центру потенційні власники навіть відстежували їх шлях, щоб не проґавити момент.

Було куча фоток на Житомирській трасі, біля Рівного. Біля Мукачеве три автовози з такими машинами. Вже по поганій якості фотографій навчилися розрізняти комплектацію.

Роман, автовласник

Та тішитися новим авто довелося не довго. Лихо прийшло звідки не чекали. Із головного офісу компанії Volkswagen AG. Виявилося, що майже три тисячі машин зайшли до України із порушеннями.

Volkswagen був поінформований про те, що в Україні сталися порушення у видачі сертифікату омологації на 2800 автомобілів.

І всі, хто встигли їх купити – під ударом. Це підтвердили і дилери, розіславши власникам авто повідомлення.

Загальні якісь речі, які ні про що не говорять. Що у вас будуть проблеми, але не понятно які.

Роман, автовласник

Як виявилося, машини, що потрапили у епіцентр скандалу, виготовлені у Мексиці і мали пройти сертифікацію на відповідність до вимог українського законодавства. Такий сертифікат дилери начебто отримали і почали продаж.

Той сертифікат, який підготували, він був із порушеннями, тому що фактично не були проведені сертифікаційні дії згідно порядку операції. Вивчення, аналіз у сертифікаційних лабораторія транспортного засобу. Там у сертифікаті є підробка інформації.

Подібні заяви пролунали від поліції та фіскальної служби. Уже порушено кримінальну справу, щодо підробки документів.

У ЗМІ гуляє інформація, мовляв, реєстрацію 2800 автомобілів скасують. За інсайдерською інформацією ДжеДАІ власникам планують замінити техпаспорти. У МВС запевнили, що машини поки що вилучати не будуть. Шукають інші шляхи, прийнятніші для клієнтів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!