Великобританія розглядає можливість перенесення заборони на автомобілі з ДВЗ до 2035 року

0
52

Повідомляється, що Сполучене Королівство обмірковує затримку реалізації заборони на продаж нових бензинових і дизельних автомобілів, розглядаючи перенесення на 2035 рік. За даними ВВС, це на 5 років пізніше за початкову мету, встановлену на 2030 рік зі скорочення викидів парникових газів.

Ціль на 2030 рік була спочатку введена в листопаді 2020 року, що стало найважливішим аспектом бачення тодішнього прем’єр-міністра Бориса Джонсона «зеленої революції». Незважаючи на запевнення старшого міністра Майкла Гоува зовсім недавно, у липні британський уряд, схоже, розглядає можливість відходу від цього амбітного графіка.

Крайній термін до 2030 року спочатку був більш агресивною метою порівняно з планом Європейського Союзу, спрямованим на встановлення нульового рівня викидів для нових автомобілів, що продаються після 2035 року, фактично припиняючи продаж нових бензинових та дизельних моделей. Раніше цього року ЄС змінив свій план, дозволивши синтетичне паливо.

Очікується, що нинішній прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак звернеться до нації найближчими днями, оголосивши про серію політичних послаблень щодо викидів парникових газів. Тим не менш, повідомляється, що Сунак навряд чи відступить від обов’язкової мети уряду, закріпленої в законі у 2019 році, для досягнення нульових викидів до 2050 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!