В Україні змінилися правила техогляду автомобілів

0
272

З метою підвищення безпеки дорожнього руху та усунення фальсифікації техоглядів, Кабінет Міністрів схвалив постанову про перегляд процедури обов’язкового технічного контролю (ОТК) в Україні.

Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ, наголосивши на очікуваному позитивному впливі на безпеку дорожнього руху.

Згідно з новими правилами, техогляд перейде від традиційних паперових протоколів до електронних форм з метою підвищення ефективності та точності. Крім того, друк документів тепер буде обмежений затвердженими платними бланками.

Суттєвим доповненням до процесу проходження техогляду є запровадження відеофіксації транспортних засобів. Ці записи будуть доступні для різних зацікавлених сторін, включаючи державні та місцеві органи влади, фізичних та юридичних осіб. Цей крок спрямований на сприяння прозорості та забезпечення достовірності перевірок.

Обов’язкове технічне обслуговування в Україні охоплює певні категорії транспортних засобів:

  • Легкові автомобілі, що використовуються для перевезення (пасажирів або вантажів) вагою до 3,5 тонн, підлягають техогляду раз на два роки.
  • Вантажні автомобілі вантажопідйомністю понад 3,5 тонни, а також причепи та таксі, незалежно від їх віку, підлягають щорічному техогляду.
  • Автобуси та спеціалізовані транспортні засоби, задіяні у перевезенні небезпечних матеріалів, повинні проходити техогляд раз на півроку.

Крім того, законодавці розглядають можливість введення штрафів для власників автомобілів, які займаються небезпечним перевезенням тварин. Цей запропонований захід ще раз підкреслює постійні зусилля, спрямовані на посилення правил безпеки дорожнього руху по всій країні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!