Одному з лідерів українського авторинку загрожує банкрутство

0
489

Ford Motor уперше за 120 років існування може оголосити про банкрутство. Це станеться, якщо компанія ухвалить пропозицію профспілки United Auto Workers (UAW) підняти середню зарплатню працівникам до 300 000 доларів. Про це генеральний директор Ford Джим Фарлі заявив в інтерв’ю CNBC за 24 години до «історичного страйку» й можливої великої зупинки виробництва Ford, General Motors і Stellantis в Motor City, пише «Автоцентр».

Зі слів Фарлі, компанія вперше за 80 років не знайшла компромісу із профспілками. Раніше нічого подібного не було. Переговори з UAW зайшли в глухий кут. Представники профспілки не приймають пропозиції роботодавця й не вносять зустрічних. Середня заробітна плата, яку вони вимагають, набагато більша за те, що заробляють вчителі, пожежники, військові та представники багатьох інших професій.

Але в UAW стоять на своєму, називаючи страйк «битвою робітничого класу проти багатих, заможних проти незаможних, класу мільярдерів проти всіх інших». Профспілка має намір «поліпшити розподіл прибутку» та наблизити зарплати працівників до винагороди, яку керівники Ford, General Motors та Stellantis отримують на регулярній основі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!