Концепти

Polestar офіційно представив Percept Concept

Share

Нова концепція преміум-бренду представляє оновлений дизайн, нові матеріали і технології, які будуть використовуватися в майбутніх автомобілях Polestar.

В даний час у Polestar є дві серійні моделі, які називаються просто «1» і «2». Шведський преміум-бренд вибрав більш оригінальне ім’я для своєї нової концепції, яка була розроблена в якості демонстрації майбутніх продуктів і прагнень компанії. Концепція під назвою Percept постане перед публікою на Женевському автосалоні на наступному тижні.

Беручи форму стильного чотирьохдверного фастбека, Percept відображає оновлений дизайн бренду, приділяючи особливу увагу трьом основним цінностям – чистоті, прогресивності і продуктивності. Зовнішність автомобіля спереду підкреслена так званою SmartZone, яка представляє собою прозору панель, яка замінює традиційну грати радіатора і приховує два радіолокаційних датчика і камеру з високою роздільною здатністю. Панель оточена фірмовими світлодіодними фарами Thor’s Hammer.

Мінімалістичний зовнішній вигляд є результатом мети Polestar зі створення супер гладкого і аеродинамічного оптимізованого транспортного засобу. Наприклад, прямо над SmartZone є вбудоване переднє крило, яке спрямовує повітря через капот на широкий легкий спойлер, який охоплює всю ширину автомобіля ззаду, переходячи в вертикальні аерокрилья. Примітно, що звичайні бічні дзеркала замінюють мініатюрні камери.

Інтер’єр однаково простий і стильний. Насправді, автовиробник  анонсував салон кілька днів тому, і тепер ми можемо ближче познайомитися з його новим HMI, розробленим у співпраці з Google і заснованим на Android. В системі використовується 15-дюймовий портретно-орієнтований центральний дисплей, доповнений 12,5-дюймовим дисплеєм водія.

Оновлений HMI пропонує розширені функції, в тому числі датчики стеження за очима і датчики наближення, які доставляють інформацію «контрольованим чином». Система попередить користувачів, якщо вони проводять дуже багато часу, дивлячись на екран, а не на дорогу. Тим часом, більшість матеріалів для інтер’єру є новими для бренду і дозволяють знизити вагу і кількість пластикових відходів до 80%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Polestar

Останні записи

Які авто купують українці: названо лідерів квітня

У квітні українці зареєстрували понад 5,7 тисячі нових легкових авто. У лідерах Toyota, Renault і Volkswagen.…

01.05.2024

Експерт розповів, коли ввімкнення круїз-контролю небезпечне для водія

Сучасні автомобілі оснащуються безліччю корисних опцій, що спрощують водіння і роблять його більш комфортним. Директор…

01.05.2024

Peugeot випускатиме спорткари завдяки новому підрозділу

Компанія Peugeot розкрила плани розширення свого модельного ряду за рахунок збільшення кількості високопродуктивних моделей, натякаючи…

01.05.2024

Mercedes-Benz презентував «оновлений» S-Class

Флагманський седан Mercedes-Benz S-Class пройшов плановий рестайлінг. Він отримав ряд сучасних функцій, а також два нові відтінки…

01.05.2024

Суперкросовер Ferrari Purosangue отримає 980-сильну версію

Восени 2022 року відбулася прем'єра першого в історії Ferrari кросовера — модель Purosangue стала одним…

01.05.2024

Відбувся офіційний дебют Skoda Octavia Sportline Business

Skoda продовжує радувати шанувальників новими версіями своїх автомобілів, і останній додаток до лінійки Octavia -…

01.05.2024