Новий Kia EV4 помітили на тестах

0
212

Корейський автовиробник активно проводить розробку нових електромобілів сімейства Kia EV, про що свідчать шпигунські знімки нового EV4. Незважаючи на важкий камуфляж, ясно, що модель стане ще одним захоплюючим доповненням до лінійки електричних позашляховиків корейської компанії, що росте.

Автомобіль замаскований дуже добре, що заважає розглянути деталі новинки, але можна відзначити, що вертикально розташовані світлодіодні фари та футуристичні «трикутні» конструкції коліс вказують на самобутній дизайн, в той час як здається, що є деякі схожі деталі від більших EV5 та EV9, а задня частина має сильні натяки на EV6.

Шпигунські знімки, зроблені в Німеччині, демонструють, що модель близька до виробництва з огляду на те, що тепер вона виходить на дороги загального користування без тимчасових тестових компонентів або надбудов.

Вперше ми дізналися про плани на випуск EV4 минулого року, коли Kia оголосила про свій намір випустити 14 нових електромобілів до 2027 року. Ці плани набирають обертів, оскільки компанія вже представила EV5, EV6 та EV9, а за ними піде EV4, який стане конкурентом Volvo C40, Mercedes EQA та BMW iX1.

EV4 заснований на платформі E-GMP для електромобілів Hyundai-Kia Group. Трохи зменшена колісна база в порівнянні з EV6 (2900 мм) означає, що його розміри близькі до розмірів європейського позашляховика Kia Sportage п’ятого покоління.

Продумане компонування, що стало можливим завдяки універсальній платформі, максимально збільшує простір салону з меншою кількістю компромісів, ніж у автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння. І навіть із більш короткою колісною базою EV4, швидше за все, використовуватиме акумуляторну технологію EV6.

Це означає, що він отримає батареї ємністю 58 кВтг та 77,4 кВтг, які забезпечать запас ходу до 480 км. Автомобіль випускатиметься у двомоторному виконанні, чия віддача складе 321 к.с., хоча також очікується, що буде доступна версія з одним двигуном потужністю 226 к.с., що знизить початкову ціну.

Kia планує до 2025 випустити лінійку з 11 електромобілів. При цьому новий EV4 може офіційно дебютувати наприкінці цього року чи на початку 2024 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!