Кнопки замість ручок дверей та спортивна зовнішність: аналог Tesla Model Y готується до дебюту

0
412

Перша модель від спільного підприємства Geely-Baidu, повністю електричний позашляховик Jiyue 01, надійшла до магазинів у середу, готуючись до виходу на ринок та поставок у наступному кварталі.

Екстер’єр нового автомобіля має центральну світлову смугу, яка інтегрована у бампер. Фари з обох боків мають схожий Т-подібний дизайн і зчленовані з лініями радіаторної решітки, які добре деталізовані.

Збоку можна побачити, що дверна ручка замінена на кнопки, які інтегровані в середні та задні стійки. Задня частина автомобіля оснащена одним світлодіодним ліхтарем, який проходить через двері багажника та продовжується до задніх крил. Верхня частина оснащена спойлером, а нижня має вентиляційні отвори та дифузор, але загальна форма відносно проста.

Jiyue 01 побудований на архітектурі Geely SEA. Середньорозмірний позашляховик пропонує одно- та двомоторну версії. Виконання з одним двигуном оснащене електромотором потужністю 200 кВт, а версія з двома двигунами отримала сумарну віддачу 400 кВт та повний привід. Його потрійна літієва батарея поставлятиметься компанією CATL. Варто відзначити, що модель також пропонуватиметься з літій-залізо-фосфатними (LFP) акумуляторними батареями, що поставляються компанією Svolt.

Позиціонований як кросовер, Jiyue 01 має розміри 4853/1990/1611 мм, а колісна база складає 3000 мм. Новий автомобіль оснащений 31 датчиком для допомоги при керуванні автомобілем, включаючи два LiDAR і кілька 8-мегапіксельних камер. Він також оснащений системою Baidu Apollo, де використовується чіп Qualcomm Snapdragon 8295.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.