Дешевий електрокросовер Kia вийшов на тести

0
540

Компанія Kia розпочала європейські випробування нового електромобіля: зображення закамуфльованого прототипу публікує Carscoops. За версією видання, цей кросовер виявиться найкомпактнішим у лінійці EV і коштуватиме менше 30 тисяч доларів. Передбачається, що розсекретити новинку Kia може наприкінці цього або на початку наступного року.

Корейське походження в прототипі видають не тільки колісні диски, а й характерна головна оптика, яку можна розглянути через камуфляж. Фотошпигуни припускають, що за габаритами серійний кросовер займе проміжне положення між актуальними Kia e-Soul і Kia e-Niro, тобто виявиться приблизно 4,2-4,3 метра завдовжки.

Базуватися електромобіль з потенційною назвою EV4 буде на тій самій платформі E-GMP, що й інші електромобілі альянсу. Однак задля здешевлення конструкції 800-вольтову архітектуру його силової установки можуть замінити 400-вольтовою.

За попередніми даними, Kia готує новий доступний електромобіль переважно для європейського ринку. Тут йому доведеться конкурувати, наприклад, з електричною версією Peugeot 2008 або з невеликим кросовером, який Volkswagen планує випустити на платформі ID.3.

Більший електромобіль Kia вже розсекретила – це середньорозмірний кросовер EV5.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!