Tesla Model Y та Dodge Durango SRT порівняли у незвичайному дрег-рейсінгу

0
85

На youtube-каналі Edmunds Cars з’явився відеозвіт про незвичайний дрег-рейснг: заїзд відрізняється від звичних як правилами проведення, так і складом учасників. Електрокросовер Tesla Model Y протиставили великий «заряджений» кросовер Dodge Durango SRT Hellcat з 6,2-літровим V8. Водночас учасники заїзду мали не тільки доїхати до фінішу, але і якнайшвидше повернутися назад.

Організатори перегонів провели так званий U-Drag, за правилами якого учасникам необхідно проїхати чверть милі, розвернутися на фініші (літера U символізує розворот) та повернутися до старту.

Компресорний V8 кросовера Dodge Durango розвиває 720 к.с. та 875 Нм. Електромотори Model Y забезпечують 456 сил та 674 Нм, водночас за енергоозброєністю (співвідношенню ваги та потужності) бензиновий учасник перегонів виграє. Обидва автомобілі мають трекові режими роботи їздової електроніки і дозволяють мінімізувати втручання акустичних систем, але Durango наділений ще й лонч-контролем.

У першому заїзді водій бензинового кросовера зміг виграти старт і утримував лідерство до розвороту, але по дорозі назад ситуація повністю змінилася: пілот електромобіля зміг відігратися за рахунок керованості і гальмівних здібностей Model Y і виграв гонку.

Для другого заїзду пілоти змінилися на машини. Електромобіль впевнено лідирував першу половину дистанції, проте на розвороті суперники опинилися практично одночасно. Проте найпотужнішому сучасності Durango це не допомогло.

У підсумку з’ясувалося, що у найкращому заїзді на чверть милі Model Y програла бензиновому супернику 0,1 секунди – 12,5 секунди проти 12,4. Однак на дистанції загалом електрокар відіграв 0,4 секунди, пройшовши її за 35,6 секунди. На цей час Model Y у загальному заліку каналу випередила, наприклад, Subaru WRX.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!