Авто

Названо найбільш надійний кросовер за 300 тис гривень з майже вічною АКПП

Share

Зростання цін на автомобілі часто змушує покупців звертатися до вторинного ринку, де вони ризикують придбати не тільки сильно пошарпану життям машину, але ще й володіє невисоким ресурсом. Правда все це не відноситься до кросоверу Suzuki, який свого часу став справжнім бестселером на ринку, об’єднавши в собі якості сучасного «паркетника» і позашляховика.

Одна з головних заслуг Grand Vitara другого покоління полягає в тому, що цей автомобіль має дуже міцну лінійку двигунів та трансмісій.

Найчастіше в Україні зустрічаються 5-дверні версії цієї моделі з рядними “четвірками” робочим об’ємом 2- і 2,4-літра (140 і 168 к.с. відповідно), які при належному обслуговуванні здатні проходити аж до 400 тисяч кілометрів.

З нюансів, що їх стосуються, можна відзначити відносно швидке розтягування ланцюга ГРМ у випадку з «молодшим» агрегатом, а також висока витрата олії у більш об’ємного двигуна.

Втім, ще надійніше моторів у Grand Vitara вважаються її трансмісії. 5-ступінчаста “механіка” міцна, але навіть її з лишком у цьому показнику перепльовує 4-діапазонний класичний “автомат” Aisin, здатний пройти навіть більше, ніж мотори і вся машина цілком.

Підвіска машини жорстка, але свою справу знає і не засмутить частотою регламентних ремонтів, а кузов не схильний до появи іржі.

У результаті виходить чудовий кросовер із справжнім японським запасом міцності, який можна купити за відносно невеликі за сучасними мірками гроші – від 300 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Suzuki

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024