Як продовжити життя автомобіля: хитрий фокус досвідчених водіїв

Час читання: < 1 хв.
0

Досвідчені водії знають безліч хитрих трюків, які продовжують життя залізному коневі. Серед них зустрічається і такий – досвідчені автолюбителі свердлять дірки у дверях свого автомобіля.

Здавалося б, такому кроку важко знайти логічне пояснення, проте все так просто. Зазвичай, на такий крок йдуть власники авто у віці.

Навіщо робити дірки у дверях автомобіля

Реклама

Причина досить несподівана. Адже за роки експлуатації автомобіля в порожнинах дверей вашого залізного коня накопичується достатня кількість вологи, бруду та інших сюрпризів. А до прочистки відводів води у дверях авто навряд чи у когось доходять руки. Та й справа ця досить клопітна і трудомістка, що вимагає спеціального промивання під тиском.

Згодом ці скупчення стають причиною того, що штатні заводські відводи води з порожнин дверей авто просто забиваються і вже не можуть пропускати воду. Це призводить до того, що у дверях утворюється своєрідне «болотце», яке не тільки провокує появу іржі та запітніння скла, а й відверто псує повітря у салоні.

Як чистити дренажні отвори в машині

Саме тому досвідчені водії нерідко свердлять дірки у дверях своїх авто. При цьому іноді вони пробивають заводські відводи води, штатно передбачені фірмою-виробником, але і створюють нові в дверях.

Погодьтеся, в цьому є своя логіка, адже простіше зробити кілька непомітних дірочок, які ніяк не впливають на ходові якості авто, ніж терпіти сморід у салоні машини та провокувати розвиток небезпечних тенденцій.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!