Tesla Model S Plaid пройшла лосиний тест краще, ніж Porsche Taycan

0
186

Іспанське видання km77 провело лосиний тест найпотужнішої версії Tesla Model S Plaid. Американський електромобіль показав один із найкращих результатів в історії: 82 км/год при заліковій швидкості 77 км/год.

Для тесту взяли «еску» зі штурвалом замість традиційного керма та 21-дюймовими шинами Michelin Pilot Sport 4S. Заїзди почалися зі «змійки». На ній Tesla показала час 21,8 секунд. Кращим був тільки Porsche Taycan GTS (21,5 секунди).

Однак на лосиному тесті Model S Plaid впевнено обійшла за швидкістю Taycan. Вищу швидкість, 83 км/год, показали лише більш легкі та компактні Model 3 та Model Y. На одному рівні з «ескою» виступив корейський Ioniq 5 (ті самі 82 км/год). А ось Taycan зміг досягти лише 78 км/год.

Експерти зазначили, що у Тесли істотний внесок робить система рекуперації. Вона помітно знижує швидкість, коли водій відпускає педаль газу. У Porsche інтенсивність не така, і це, ймовірно, не дає змоги показати вищу швидкість.

Рекорд Tesla Model 3 та Model Y, до речі, тримається вже два роки. Електромобілям частково допомагає нижчий центр тяжіння через розташовану під підлогою батарею та дуже невеликі і компактні мотори.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!