Відомо, як виглядатиме абсолютно новий кросовер Duster

0
644

Розробка нового покоління кросовера Duster йде повним ходом, але на його дебют варто чекати не раніше середини 2024 року. Як виглядатиме автомобіль поки невідомо, так що доводиться орієнтуватися на сильно закамуфльовані прототипи, що їздять дорогами Європи.

Взявши за основу їхні шпигунські знімки, а також інсайдерську інформацію, французький журнал L’argus представив найімовірніший варіант дизайну нового Дастера, повідомляє Wheel News.

На рендерних зображеннях одна з найпопулярніших моделей в лінійці компаній Dacia і Renault постала в абсолютно новому зовнішньому вигляді, візуально нагадуючи швидше концепт-кар Bigster, ніж свого попередника.

Кардинальна зміна іміджу призведе до того, що машині дістануться інші бампера, нова оптика, інший капот, решітка радіатора, а також переглянуті боковини кузова і Y-подібні задні ліхтарі. Загалом змінам піддасться без застережень весь кузов, за рахунок чого автомобіль стане виглядати більш брутально і агресивно.

Про технічну сторону моделі поки що відомо не так багато, як хотілося б. Тим не менш, французька преса пише про те, що машину спроектують на платформі CMF-B, розробленій інженерами альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi, а також збережуть кросоверу його систему повного приводу. Втім, якщо вірити чуткам, система 4×4 буде реалізована інакше, ніж в актуальному «паркетнику».

Якими двигунами збираються комплектувати новий Duster невідомо, але є підстави вважати, що під капотом машини може розташуватися 1,2-літровий бензиновий турбомотор у поєднанні з гібридною системою 48V. Його потужність становитиме 130 кінських сил.

Альтернативним варіантом має стати колишній 1,3-літровий «наддувний» двигун, що також ставиться на Captur.

У продаж нова генерація Дастера вийде протягом наступного року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!