Авто

Названо електромобіль, на який найменше впливає клімат

Share

Американська некомерційна організація Consumer Reports протестувала модельний ряд із 4 електрокарів у трьох різних температурних режимах. Ціль полягала в тому, щоб з’ясувати, наскільки клімат впливає на відстані.

За основу взяли Tesla Model Y Long Range, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 і Volkswagen ID.4 Pro S . Їх випробовували в однакових умовах, за стандартним маршрутом, під керування одного і того ж водія, але в 3 різні дні: один морозний, один м’який та один спекотний.

Деякі результати були передбачуваними. Наприклад, тест підтвердив, що пробіг електромобіля зменшується зі зниженням температури зовнішнього повітря. Але нестачі у сюрпризах не було. Tesla Model Y , зокрема, не змогла підтвердити заявлений запас ходу в 525 км .

Consumer Reports з електромобілями проїхав шосе з постійною швидкістю 110 км/год, на відстань близько 230 км . Розрахунковий запас ходу Model Y у реальних умовах знизився до 299 км при температурі −8 градусів за Цельсієм.

Для порівняння, в тих же холодних умовах Mustang Mach-E з офіційним показником 434 км досяг результату 302 км, тоді як Hyundai Ioniq 5 , заявлене EPA значення 412 км, досягло реальної цифри в холодних умовах 294 км. При цьому при заявленому запасі ходу 386 км Volkswagen ID.4 долав 273 км.

У м’яких погодних умовах, з температурою 18 градусів за Цельсієм, запас ходу всіх чотирьох електромобілів покращився приблизно на 80-110 км , залишаючись при цьому нижчим від офіційних значень. Однак у спекотних погодних умовах при температурі 30 градусів за Цельсієм той же тест показав, що діапазон EPA може бути досягнутий або навіть перевищений принаймні деякими транспортними засобами.

Mustang Mach-E і ID.4 перевищили свої офіційні рейтинги, досягнувши 442 і 412 км відповідно, тоді як Ioniq 5 залишився нижчим за офіційну оцінку всього на 5 км. З іншого боку, Model Y навіть за помірних температур проїхала 441 км, що на 80 км менше, ніж заявлені 524 км.

Consumer Reports зазначає, що кросовер Tesla є найлегшим з чотирьох автомобілів, з різницею більш ніж 225 кг порівняно з ID.4 , який є найважчим, і близько 90 кг порівняно з Ioniq 5 , який має батарею аналогічного розміру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Нове покоління Hyundai Palisade всередині буде майже як Range Rover

Минулий рік ознаменувався для Hyundai прем'єрою його великого кросовера Santa Fe, який отримав більш строгий…

18.05.2024

Представлений CyberTrailer із сонячними панелями для пікапа Tesla Cybertruck

Living Vehicle представила новий CyberTrailer – розкішний причіп із сонячними панелями, створений для власників Tesla…

18.05.2024

Знайдено всі переваги та недоліки кросовера Hyundai Mufasa

Експерт вирішив протестувати новий кросовер Hyundai Mufasa та поділитися своїми враженнями про його характеристики. Дана…

18.05.2024

Tesla піднімає ціни на Model 3 Performance, незважаючи на затримки постачання

Tesla представила оновлену Model 3 Performance 23 квітня, викликавши велику цікавість. Електромобіль отримав більше потужності, кращу ефективність та…

18.05.2024

Компанія Ford готує розширення лінійки Mustang

Ford розглядає можливість розширення лінійки Mustang після успішного запуску електрокросовера Mach-E під цим брендом. У…

18.05.2024

Названо найнадійніший гібридний кросовер, який можна купити у 2024 році

Незважаючи на весь скепсис з боку окремих експертів, гібридні технології продовжують розвиватися безпрецедентними темпами, а…

18.05.2024