Авто

ТОП-5 найдорожчих автомобілів планети, про які навіть не мріють

Share

Скільки може коштувати автомобіль мрії? Хтось буде чудово почуватися в недорогому сімейному седані, інший – відчувати задоволення від водіння швидкого суперкара вартістю в 10-15 мільйонів гривень.

Звичайно ж, є суперкари з цінником набагато вищі, але є й такі екземпляри, які не можуть собі дозволити навіть найзаможніші люди планети. У сьогоднішній статті ми розповімо про 5 таких автомобілів. Приємного прочитання!

Mercedes-Maybach Exelero

Під капотом у купе перебуває величезний V12 знятий з іншої моделі бренду, але після форсування він видає близько 700 к.с. У підсумку прискорення від 0 до 100 км/год займає лише 4,4 секунди, а максимальна швидкість впирається в стелю на позначці в 350 км/год. Для ефективного гальмування були запозичені гальма з SLR.

З якихось причин автомобіль вийшов дуже дорогим. Його оцінили в 8.000.000$!

Bugatti Centodieci

Як усім відомо, Bugatti майстри у створенні не тільки гіперкарів-рекордсменів, а й унікальних автомобілів. Одним із таких є Centodieci.

Але унікальною в цьому автомобілі є тільки “обгортка”, адже всі внутрішні вузли та агрегати були запозичені у легендарного Chiron. Втім, це не завадило бренду визначити цю модель як новинку.

Силовою установкою Centodieci є величезний W16 на 8 літрів робочого об’єму. Гіперкар розвиває потужність у 1600 к.с., а завдяки найшвидшій КПП і повному приводу розгін до сотні становитиме лише 2,4 секунди! Максимальна швидкість – 380 км/год!

За заявами компанії тираж автомобілів становитиме лише 10 одиниць. Проте всі автомобілі були викуплені ще до офіційного анонсу. Ціна кожного такого – 9.000.000 євро!

Rolls-Royce Sweptail

Справжній ексклюзив від англійської компанії Rolls-Royce. Цей автомобіль було розроблено лише в одному екземплярі на замовлення дуже заможного клієнта. Sweptail створювався близько 4 років, а його головною “родзинкою” стала тематика яхт.

Хоч це купе і зроблено на базі дводверного Phantom, воно має новий зовнішній вигляд і салон. Особливо вирізняється унікальний задній бампер, через який машина більше схожа на універсал. Кажуть, що надихалися автомобілями Rolls-Royce 20-30х років.

Всередині залишилося лише два крісла, а решту простору займає місце для багажу, оздоблене рояльним лаком. У центральному підлокітнику встановили спеціальний холодильник із механізмом, що подає пляшки шампанського і келихи.

Про технічну начинку інформації практично немає, але багато експертів припускають, що під капотом розташований двигун V12, аналогічний оригінальному Phantom. А це означає, що у Sweptail близько 460 к.с! Але навряд чи це купе призначене для перегонів.

Цінник на подібну унікальну розробку від компанії Rolls-Royce становить 13,5 мільйона доларів!

Pagani Zonda HP Barchetta

Срібло в нашому списку отримує гіперкар від компанії Pagani. Його випустили в кількості трьох екземплярів, але один із них належить засновнику бренду, тому клієнтам дістанеться лише два зразки.

Від класичного Pagani Zonda ця модель відрізняється відсутністю даху і спеціальною аеродинамічною накладкою на задніх арках коліс. В іншому це все той же дуже швидкий гіперкар з неймовірно красивим дизайном.

Під капотом знаходиться великий V12 на 6 літрів робочого об’єму. Його віддача становить 800 к.с.! Але через шестиступінчасту механічну коробку передач розгін сильно залежить від водія. За заявами компанії, він становить 3,1 секунди. Максимальна швидкість гіперкара – 355 км/год!

Ціна кожного Pagani Zonda HP Barchetta становить приблизно 17.000.000$!

Bugatti La Voiture Noire

Ну і звання найдорожчого автомобіля на планеті отримує, звісно ж, гіперкар від компанії Bugatti. Автомобіль виконаний лише у двох екземплярах, один з яких належить Кріштіану Роналду – він великий шанувальник цього бренду.

Дизайн у автомобіля доволі специфічний, зате тут вже не можна сказати, що це звичайний Chiron в іншому кузові. У Voiture Noire збільшена база і сама довжина. На створення цього гіперкара сумарно було витрачено понад 60000 годин!

А ось під капотом знаходиться силова установка від Chiron. Віддача і крутильний момент у нього аналогічні. Але блок керування двигуном перепрограмований, тому розгін до сотні становить приблизно 2,7 секунди, а максимальна швидкість – 410 км/год!

Гіперкар обійшовся всесвітньо знаменитому футболістові в 19.000.000$

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Nissan Leaf відкликають через можливу небезпеку загоряння

Десятки тисяч машин Nissan Leaf потрапили під відгук з міркувань безпеки. Автовиробник стверджує, що високовольтна…

07.10.2024

ТОП-5 комерційних авто вересня: огляд нових моделей

У вересні на українському ринку було продано 1068 нових комерційних автомобілів, включаючи вантажівки та спеціалізовані…

07.10.2024

З’явилися перші зображення оновленого Tesla Model Y Juniper

Очікування нової генерації Tesla Model Y зростає, і інтерес до оновлень цього популярного електромобіля зростає.…

07.10.2024

Toyota та Subaru працюють над ще одним електромобілем

BZ4X/Solterra не буде одноразовим електричним проектом, оскільки Toyota та Subaru працюють над ще однією спільно…

07.10.2024

Tesla почала випускати зовсім інший Cybertruck

Tesla почала постачати свої обмежені Cybertruck Foundation Series ще з першого дня, але тепер настав…

07.10.2024

Опубліковано інформацію про всі новинки Tesla на найближчі роки

10 жовтня у Лос-Анджелесі Tesla представить свою нову розробку - повністю електричний та автономний автомобіль…

07.10.2024